26. 09. 2021.

Đoković otvorio “Školicu života” za najmlađe

Zahvaljujući projektu, koji je finansirala Fondacija Đokovića, dvanaestoro mališana uzrasta od 3 do 5 godina počeće da pohađa predškolsku nastavu u renoviranoj zgradi osnovne škole “Sava Kerković”.

Novak je zajedno sa vojvotkinjom od Jorka, Sarom Ferguson, koja je globalni ambasador Fondacije, najprije obišao mališane koji su prvi polaznici ove ustanove.

U rekonstrukciju i adaptaciju učionica od kojih jednu koriste osnovci, izgradnju kupatila, uređenje dvorišta kao i obuke vaspitača, kupovine nastavnog materijala i igračaka uloženo je dva miliona i sedam stotina hiljada dinara.

“Danas smo na početku ostvarenja našeg cilja, da sva djeca u Srbiji dobiju prostor u kojem će se igrati, učiti i provoditi kvalitetno vrijeme uz vaspitače, ali i roditelje ukoliko budu željeli. Misija naše Fondacije je da ulaganjem u djecu obezbjedimo njihovu sigurnu budućnost, jer kako god da bude sutra u Srbiji, obrazovanje i znanje im niko ne može uzeti”, rekao je Đoković poslije posjete.

Mališani su Novaku priredili predstavu, nakon čega su mu se pohvalili velikim toboganom i penjalicom koje su dobili sa novim dvorištem.

Najbolji rangirani teniser svijeta je nakon toga, sa djecom posadio drvo prijateljstva, a onda i simbolično postavio tablu sa imenom škole, u čemu su mu pomogli mališani.

Pored adaptacije postojeće Osnovne škole “Sava Kerković” , u kojoj postoji jedno izdvojeno školsko odjeljenje, briga je posvećena i pripremi programa rada, obuci i treningu vaspitača i nabavci igračaka i kompletnog materijala za rad.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender