20. 10. 2021.

Španci: Nismo pustili Italijane, svejedno nam je Srbija ili Litvanija!

Umjesto da svi lijepo igraju u isto vrijeme i da se iksljuče nagađanja o mahinacijama, raspored mečeva na Eurobasketu je mnogima ostavio prostor za mutne igre. Konkretno: Špancima! Košarkaši Crvene furije su bili u situaciji da biraju da li će pobjedom nad Italijom zakazati četvrtfinalni duel sa Litvanijom ili će ih poraz poslati na Srbiju. “Čudnim spletom okolnosti“, oni su izgubili praktično dobijen meč i stavili sebi metu na leđu da ih gađaju svi oni koji ih optužuju da su kalkulanstki izgubili meč kako bi igrali protiv Srbije.

Poslije meča, igrači su davajući izjave morali da se brane pred naletom pitanja o njihovom poštenju i fer pleju, jer pljušte optužbe da su namjerno izgubili meč.

Nismo kalkulisali. Željeli smo da pobijedimo, nažalost to nismo uspjeli da uradimo. Sada nam predstoji da se što bolje spremimo za Srbiju“, rekao je Riki Rubio poslije meča.

U poštenje se kune i Hoze Kalderon.
„Nismo birali da li ćemo da igramo sa Srbijom ili Litvanijom. Gledamo samo sebe i kako da igramo bolju košarku. Nije bilo nikakvih kalkulacija. Bilo bi sjajno da se osjećamo toliko samouvjereno da možemo da kalkulišemo, ali nismo.“

Tragičar meča je bio Serhio Rodrigez koji je promašio dva slobodna bacanja i pustio Italijane da izbore produžetak.

„Nismo svJesno izgubili meč i vidjećemo gdje smo griješili kako bi izvukli pouke. Znali smo da nas očekuje teška utakmica i tako je i bilo. Bitno je da smo u četvrtfinalu, a ime rivala je nebitno jer su to sve snažne ekipe.“

„Doživjeli smo neverovatan poraz. Kontrolisali smo meč, ali smo nekako dopustili Italijanima da se vrate u igru. Poslednjih nekoliko minuta su bili čudni. Najvažnije je da smo prošli dalje. Ime protivnika nije važno jer su to sve kvalitetni rivali. Srbija je mlad tim, koji uvek igra sa 100 odsto mogućnosti, ali sposobni smo da pobijedimo i Srbiju i bilo koji drugi tim na prvenstvu. Sjećam se šta je bilo na prethodnom četvrtfinalu protiv Srbije. Sada Teodosić nije tu, ali sigurno će biti izuzetno teška utakmica“, rekao je Rudi Fernandez.

Vidjećemo da li će se Špancima isplatiti što nisu malo više zapeli pa izbjegli Srbiju…

/Mozzartsport/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender