Nikolić će pomoći maloj Rei

Srbija ne može preživjeti bez Kosova i Metohije

On je, prilikom razgovora sa ministrom spoljnih poslova Finske Erkijem Tuomiojom, rekao da je Srbija svjesna da će teško preživjeti bez članstva u EU, ali je isto tako svjesna da ne može preživjeti ni bez Kosova i Metohije, saopšteno je iz kabineta predsjednika.

Nikolić je rekao da se nada da su članice EU svjesne teške situacije u kojoj se zemlja nalazi, kao i činjenice da su evropske vrijednosti duboko utkane u srpski način života i razmišljanja.

“Srbija obnavlja stara prijateljstva širom sveta, stvara uslove za oporavak privrede, bori se protiv kriminala i korupcije, jer ne može da čeka da joj se otvore vrata Evrope, okrenuta samo na jednu stranu”, istakao je Predsjednik Srbije.

On je naglasio da Srbija teži ka tome da uspostavi što korektnije odnose sa svim državama u regionu i najavio skoru posjetu predsjednika Hrvatske Ive Josipovića Beogradu.

Govoreći o LGBT populaciji, Nikolić je istakao da homoseksualci treba da uživaju sva prava kao i drugi građani, kao i da će se lično založiti za njihovu bezbjednost, ukoliko postoje indicije da mogu biti ugroženi.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender