Sutra nagli pad temperature vazduha

Igor Kovačić, dežurni meteorolog Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, rekao je da će jutarnja temperatura na zapadu i jugozapadu biti od 16 do 18 stepeni, nakon čega slijedi naglo zahlađenje.

Ujutru će biti promjenjivo do pretežno oblačno, uz tendenciju povećanja oblačnosti. Ponegdje će pasti slaba kiša na jugozapadu i jugu, a zatim i na zapadu, dok će u ostalim krajevima biti suvo, rekao je Kovačić.

Tokom prijepodneva jače naoblačenje uz kišu, pljuskove i ponegdje grmljavinu zahvatiće sjeverozapad i zapad, gdje lokalno može biti i obilnijih padavina.

“Kišni oblaci će se brzo širiti na istok Krajine, centralne predjele, a zatim na istok, tako da će poslijepodne i veče biti pretežno oblačni, povremeno sa kišom uz hladnije vrijeme”, naglasio je Kovačić.

On je dodao da će poslije podne temperatura padati, tako da će maksimalna dnevna u Banjaluci biti oko 13 stepeni. U isto vrijeme na planinama će temperatura vazduha pasti ispod 10 stepeni, a negdje čak neće prelazi pet, šest stepeni.

Prema Kovačićevim riječima, hladni vazdušni front će vrlo brzo preći područje Srpske, pa će već u noći na srijedu razvedriti.

“Ipak, jutro će u srijedu biti znatno svježije nego prethodnih dana, sa temperaturom između pet i 10 stepeni, dok će tokom dana biti nešto toplije”, naveo je Kovačić.

On je dodao da će u srijedu ujutro temperatura vazduha na planinama biti blizu nule, pa će u višim predjelima biti mogućnosti i za lokalno slab mraz.

Najviša dnevna temperatura sutra će biti između 16 i 22 stepena Celzijusovih, na jugu do 24 stepena Celzijusova.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender