28. 09. 2021.

Beograd se nada podršci Zagreba

Nikolić je, primajući akreditivna pisma od novoimenovanog ambasadora Hrvatske u Beogradu Gordana Markotića, izrazio uverenje da će Beograd i Zagrebe nastaviti da unapređuju regionalnu, bilateralnu i ekonomsku, kao i saradnje u svim drugim oblastima.

Čestitajući Hrvatskoj na nedavnom prijemu u EU, Nikolić je rekao da je to ohrabrenje i za ostale zemlje reigona i istakao da je strateška orijentacija Srbije da ubrzano ide ka članstvu u EU.

“Uveren sam da će Hrvatska nastaviti da nam pruža podršku na evropskom putu, te da će nam i dalje prenositi svoje veliko iskustvo stečeno u toku procesa pristupanja, što će suštinski doprineti daljem unapređenju odnosa naših zemalja, kao i bližem povezivanju regiona zapadnog Balkana”, rekao je Nikolić.

Markotić je istakao da Zagreb ima “čvrstu i iskrenu želju i namjeru” da se u najskorije vrijeme riješe preostala otvorena pitanja u odnosima Hrvatske i Srbije.

“Iako imamo još otvorenih pitanja u našim međusobnim odnosima, duboko vjerujem da ćemo ih rješavati u duhu dobrosusjedskih odnosa, te da ćemo pri tome manje biti okrenuti prošlosti, a više vođeni našom zajedničkom evropskom budućnosti”, rekao je hrvatski ambasador.

On je potvrdio spremnost Hrvatske da pruži svu moguću pomoć Srbiji u pristupnim pregovorima sa EU, za koje je izrazio uvjerenje da će brzo započeti i biti uspešno okončani.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender