30. 07. 2021.

Danas otvaranje 18. Sajma knjige

Rukovodilac Sajma knjige, čiji je organizator “Glas Srpske – trgovina”, Petra Ivić rekla je Srni da će se novim izdanjima predstaviti izdavači Bjelorusije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Federacije BiH i Republike Srpske.

Ona kaže da će izdavači, kao i ranijih godina, posjetiocima omogućiti prisustvo na promocijama novih izdanja.

“Među izdavačima su Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, Zavod za udžbenike Beograd, Zadužbina `Petar Kočić`, `Laguna`, `Kairos`, `Dereta“, `Globosino` i drugi“, naglasila je Ivićeva.

Prema njenim riječima, Zavod za udžbenike iz Istočnog Sarajeva u petak, 20. septembra, promovisaće roman “Obala”, autora Živojina Ivkovića, ovogodišnjeg pobjednika konkursa “Zlatna sova”.

Već sutra na štandu Zavoda sa čitaocima će se družiti i potpisivati knjige književnik Zoran Kostić, autor knjige “Sto jedanaest”.

“U subotu, 21. septembra, na štandu izdavačke kuće `Globosino` knjige će potpisivati i sa posjetiocima se družiti Ljiljana Habjanović-Đurović”, navela je Ivićeva.

Sajam će besjedom otvoriti književnik Berislav Blagojević, a svečanosti će, između ostalih, prisustvovati i ministar trgovine i turizma Republike Srpske Maida Ibrišagić-Hrstić.

Sajam “Banjaluka 2013” biće otvoren u Sportskoj dvorani “Borik” u 17.30 časova.

Manifestacija će trajati do 23. septembra, a ulaznice koštaju jednu marku.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender