28. 11. 2021.

RK Borac pred gašenjem

“Ovim putem želimo da se obratimo široj javnosti i iznesemo neke bitne činjenice vezane za RK Borac. Na našu veliku žalost, danas ne možemo da pričamo o najtrofejnijem kolektivu u Republici Srpskoj i šire sa ponosom kao što smo nekada pričali. Moramo istini pogledati u oči i shvatiti da je naš velikan iz Gospodske ulice na ivici opstanka. Primorani smo da se ovako obratimo, jer već poslije prvog kola Gazprom Južni tok lige, i našeg poraza od Lovćena, pojedini mediji, a i javnost, daju smjernice sadašnjoj upravi, šta i kako dalje. Ljudi u današnjem rukovodstvu su svjesni kakav kadar igrački imaju na raspolaganju i dobro znaju kojom se snagom mogu suprotstaviti trenutno mnogo jačim ekipama u regionalnoj ligi. Mnogi govore da treba da se pojačamo i da ovako neće moći. Pošto su oni, očigledno, izmislili toplu vodu, mi se sada s pravom pitamo da li slučajno posjedujemo 2.000.000 KM na računu (da to ne znamo), ili smo taj iznos u minusu.”

U saopštenju RK Borac se dalje navodi da aktuelno rukovodstvo želi bolje da upozna javnost u kakvom je stanju zateklo klub.

“RK Borac danas po zvaničnom izvještaju duguje oko 1.700.000 KM. Računi su blokirani od strane Poreske uprave RS (dug oko 380.000 KM), klupske prostorije su pod hipotekom i taj kredit je već stigao na naplatu. Radni stolovi su pretrpani tužbama i jasno je da nam je sportski rezultat u narednom periodu u drugom planu. Pošto opravdano sumnjamo da naš dug premašuje cifru koju su prethodnici iskazali, moraćemo da se obratimo nadlaženim organima za pomoć. Nismo zatekli ništa od dokumentacije koja bi nam pomogla da utvrdimo činjenično stanje, nijedan ugovor sa igračima i našim partnerima… Dokumentacija je vlasništvo kluba i ne bi smjela da bude u ničijim privatnim fiokama. To je krivično djelo, a nažalost moramo ukazati na ove stvari, jer je prošlo dosta vremena, a ruke su nam vezane. Igrači naravno očekuju da im nova uprava donese bolje sutra, ali bez ovih stvari na koje smo ukazali, bojimo se da nam prijeti gašenje kluba. Upustili smo se u ovu avanturu sa ambicioznim ljudima i sa željom da spasimo naš Borac od ponora. Nažalost, bez pomoći nadležnih institucija, cjelokupne javnosti, medija i simpatizera kluba, teško da ćemo uspjeti”, stoji u saopštenju banjalučkog rukometnog kluba.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender