30. 07. 2021.

Stros-Kan savjetnik u Vladi Srbije

Stros-Kan je izrazio zadovoljstvo što će moći da pomogne narodu Srbije, ali je dodao da neće biti lako, jer globalna ekonomija nije u dobrom stanju, ali da vjeruje da će biti moguće da ostvari uspjeh.

“Zadovoljstvo što je ovdje, pogotovo imajući u vidu dugu tradiciju koja postoji između naroda Srbije i Francuske”, rekao je Stros-Kan na zajedničkoj pres-konferenciji sa prvim potredsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

Stos-Kan je rekao da će on i njegov tim prva tri mjeseca raditi beѕ naknade, navodeći da ne može da kaže šta će savjetovati Vladi Srbije.

Vučić je rekao da je Stros-Kan jedan od najvećih ekonomskih eksperata u Evropi i svijetu i da će se sa njim pokušati definisati mjere u tri paketa kratkoročne, srednjoročne, dugoročne – da bi Srbija polako, ali sigurno izašla iz ekonomske krize.

“Radiće celi tim – deo u Beogradu, deo u Parizu. Stalno će raditi sa nama i mi ćemo konsultovati se sa njima, ali donositi odluke u najboljim interesima Srbije“, rekao je Vučić, dodajući da Stros-Kan ima više poznanstava i prijatelja, što će biti od koristi za Srbiju.

Stros-Kan će savjetovati premijera Srbije Ivicu Dačića, prvog potpredsjednika Vlade Aleksandra Vučića i ministra finansija Lazara Krstića.

Stros-Kan se danas u Vladi Srbije sastao sa Vučićem, Krstićem i ministrom privrede Sašom Radulovićem.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender