Učinićemo sve da Srbija izađe iz krize

– Pokušaćemo da definišemo naše kraktoročne, srednjoiročne i dugoročne mere, učinićemo sve sto je potrebno da Srbija počne da izlazi iz krize. Zahvalan sam gospodinu Stros Kanu što je pristao da radi s ljudima iz vlade. Deo tima će biti ovde, deo u Parizu, konsutlovaćemo se o svim važnim pitanjima, ali ćemo odluke donositi u skladu s najboljim interesima Srbije – rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon razgovora sa Stros-Kanom u Vladi Srbije.

– Znam da je najlakše nastaviti život u zabokrečini, ali mi za razliku od drugih želimo da rešavamo probleme i da radimo. Da ne radimo ništa, ne bi nas ni napadali, jer običaj je Srbiji da kad radite nešto onda vas i napadaju. Napadali su nas i za nešto što nije istina, što nisu naše mere, ali napadali su nas kako bi pokazali da u Srbiji ne treba ništa da se menja – rekao je Vučić i dodao: “ali mi smo odlučili da menjamo stvari i da radimo”.

Konstatujući da su mnogi pokušavali da zaustave promjene i modernizaciju Srbije, Vučić je naglasio: “Ali mi nastavljamo punim kapacitetom i najviše se oslanjamo na našu energiju, na znanje i ne stidimo se da priznamo da želimo da primenimo iskustva modernog sveta i u nasoj zamlji angažujemo ljude koji su tamo im ali uspeha”.

On je dodao da se angažmanu stranih stručnjaka dugo razgovaralo u Vladi, da su razgovori obavljeni s mnogim stranim kompanijama i ekspertima kako mogu da nam pomognu po pitanju fiskalnog deficita, ogromnog javnog duga, konstantnog pada proizvodenje.

– Činjenica je da smo trošili mnogo više nego što smo zaradili, vreme je da proizvodimo mnogo više, pa smo veoma zadovoljni da jedan od najvećih ekonomskih ekspretara u svetu postaje deo tima Vlade Srbije – kazao je Vučić.

Pripremljena su tri paketa mjera vezanih za javni dug, deficit i poresku politiku, na kojima će raditi dva tima – jedan u Beogradu, drugi u Parizu, objasnio je Vučić.

Riječ je o mjerama za održivu i zdravu ekonomiju, zasnovanu na profitu, a ne na državnim subvencijama, rekao je Vučić i poručio da ti potezi neće biti popularni, ali da su neophodni.

Izvor: Telegraf

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender