Ženu napao čopor pasa

“U nedjelju u podnevnim časovima krenula sam da obiđem mužev grob na groblju u Donjem Drakuliću, a na samom prilazu se ispred mene pojavio čopor od šest pasa. Istog momenta su me okružili i počeli da reže, a onaj što mi je bio iza leđa je skočio i ujeo me za nogu”, rekla je juče unesrećena žena čije ime je poznato redakciji “Nezavisnih novina”

Kako je rekla, u momentu napada u blizini nije bilo nikoga da joj pruži pomoć pa je morala sama da se brani protiv razjarenih životinja.

“Kada me je ujeo pas, uzela sam torbicu i udarila ga po glavi, a nakon toga sam još nekoliko puta snažno mahala sa njom i uspjela ih rastjerati”, kaže ona.Dodaje kako ni dan poslije užasne scene ne može da se riješi velikog straha.
“Otišla sam u Hitnu pomoć gdje su me poslali na Infektivno odjeljenje u bolnici na Paprikovcu i tu sam primila tri injekcije, tako da sam zasad dobro”, ispričala je ona.
U Domu zdravlja savjetuju građane da, ukoliko im se desi sličan slučaj odmah dođu u najbližu ambulantu porodične medicine ili Hitnu pomoć.

“Da bi bila isključena mogućnost zaraze bjesnilom, pacijente dalje šaljemo na Infektivnu kliniku”, kazala je Dušica Stanković, portparol Doma zdravlja.
Problem napuštenih pasa dugogodišnji je u gradu. Iz Higijeničarske službe su kazali da su u prvih osam mjeseci ove godine sa gradskih ulica i javnih površina uklonjena 274 psa i 211 štenadi, koji su prebačeni u azil. Takođe, nadležna služba ne vrši eutanaziju pasa, već nakon što ih uhvate, sterilišu ih, budu neko vrijeme u azilu i ponovo ih vraćaju na ulicu.
Sve veći broj pasa na ulicama u Administrativnoj službi grada (ASBL) pravdaju i neodgovornim vlasništvom.
“Glavni uzrok postojanja napuštenih pasa je neodgovorno vlasništvo, a u prilog tome najbolje govori i sve češća pojava rasnih pasa koji su uhvaćeni, a zbog kojih dolazi do nekontrolisanog razmnožavanja”, kažu u ASBL.

Izvor: Nezavisne novine

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender