28. 09. 2021.

Apel građanima da budu strpljivi zbog otežanog saobraćaja

“Molio bih da naši vozači imaju strpljena i da vide kako je to u drugim gradovima”, rekao je Gavranović, koji je kao primjer naveo Sarajevo gdje su velike gužve u saobraćaju prilikom izlaska iz grada.

Navodeći da u Banjaluci problem predstavlja to što se prilikom radova mora saobraćati jednom trakom, Gavranović kaže da nigdje u medijima nije pročitao da je to problem Sarajeva.

“To ne mogu da prihvatim. Radićemo i realizovaćemo naše programe uz potpunu bezbjednost učesnika u saobraćaju”, rekao je Gavranović i dodao da će radovi na izgradnji kružne raskrsnice kod gradskog mosta teći dogovorenom dinamikom.

On je najavio do kraja godine izgradnju još jednog montažnog kružnog toka, ističući da se grad Banjaluka opredijelio da se semafori pokušaju zamjeniti kružnim tokovima radi bezbjednosti i bržeg protoka saobraćaja, ali i zbog ekonomičnosti.

“Kružne reaskrsnice su u Evropi i svijetu brend i mislim da je to naša dobra politika”, rekao je Gavranović.

On je naveo da je Odjeljenje za komunalne, stambene poslove i poslove saobraćaja donijelo novi režim saobraćaja za stambeno–poslovno naselje Krajina, preko puta Gradskog stadiona, koji će stupiti na snagu od petka, 20. septembra, gdje će biti uveden sistem naplate parkiranja.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender