23. 09. 2021.

Evrobasket: Srbija ruši šampiona

Košarkaška reprezentacija Srbije od 17.30 igra u Ljubljani protiv Španije utakmicu četvrtfinala prvenstva Evrope. “Furija” u meč ulazi kao favorit a vidjećemo hoće li im se osveti kalkulisanje iz prethodnog meča.

Izabranici Dušana Ivkovića osvojili su prvo mjesto u E grupi druge faze šampionata, dok je Španija, malo je reći neočekivano, kao aktuelni prvak Starog kontinenta, bila tek četvrta u grupi F.

“Potrebno je da budemo realni i koncentrisani, da zaboravimo sve urađeno do sada, da smo u prve dve faze šampionata bili prvi u grupi ispred mnogo kvalitetnijih timova. Zapoćinjemo novu fazu u kojoj je potrebno da dobijemo jednu od preostale tri utakmice na turniru. Prva je protiv selekcije Španije, izuzetno iskusne ekipe koja je u velikoj prednosti na poziciji u kojoj smo mi najranjivi i gdje imamo najviše povreda”, rekao je selektor Ivković pred četvrtfinalni okršaj.

Kalderon1

Povrede igrača i dalje zadaju muke selektoru. Startni plejmejker Stefan Marković i dalje ima velikih problema sa leđima i sigurno neće biti u kombinaciji za utakmicu, dok je Nemanje Nedović juče samo šutirao na koš bez ozbiljnijeg zamaranja i njegov nastup je pod znakom pitanja. Ipak, očekuje se da bude u sastavu ekipe za, do sada, najvažniji duel na prvenstvu.

Eventualna pobjeda danas bi, pored plasmana u polufinale EP i borbu za medalje, Srbiji donijela i siguran put na Svjetsko prvenstvo koje se igra upravo u Španiji sljedeće godine, javlja RTS.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender