Inicijativu SNSD-a Kolegijum će uputiti Bevandi

Bećirović je objasnio da, po Zakonu o Savjetu ministara, jedino predsjedavajući Savjeta ministara ima mogućnost da donese odluku o razrješenju ministra i zamjenika ministra.

“Dakle, predsjedavajući Savjeta ministara mora donijeti tu odluku, a nakon toga Predstavnički dom i Dom naroda samo potvrđuju tu odluku”, precizirao je Bećirović u izjavi novinarima.

On je dodao da proces u vezi sa ovim pitanjem mora biti završen u narednih 20 do 30 dana, kako to nalaže Poslovnik Predstavničkog doma.

Ističući da je sada na potezu predsjedavajući Savjta ministara Bećirović je rekao da će od brzine Bevandinog izjašnjavanja zavisiti kada će se pitanje smjene jednog ministra i dvoje zamjenika ministara iz SDS-a naći na sjednici Predstavničkog doma.

Kada je u pitanju najava SNSD-a da će na sutrašnjoj sjednici Predstavničkog doma tražiti smjenu sekretara ovog doma Bojana Ninkovića, kadra SDS-a, Bećirović je rekao da to zavisi od SNSD-a.

“Zahtjev za rekonstrukciju Savjeta ministara dostavili su u pisanoj formi, a da li će biti još nekih zahtjeva, to zavisi od njih. Pravo je svih poslaničkih klubova da iskoriste poslovničke mogućnosti i predlažu druga pitanja”, zaključio je Bećirović.

U svojstvu potpredsjednika SDP-a Bećirović je rekao da će SDP pažljivo analizirati situaciju u vezi sa zahtjevom SNSD-a i do glasanja zauzeti stav koji će biti obavezujući za poslanike ove stranke u Predstavničkom domu.

Klub poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH dostavio je danas predsjedavajućem Doma Denisu Bećiroviću inicijativu za rekonstrukciju Savjeta ministara putem smjene kadrova SDS-a.

Inicijativom se traži smjena ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa biH Mirka Šarovića, zamjenika ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Mirka Okolića i zamjenice ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Radmile Mitrović.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender