Koliko košta Partizan?

Navijači nisu baš oduševljeni idejom političara, ali u Crvenoj zvezdi i Partizanu gotovo da nema čovjeka koji se protivi transformaciji vlasničke strukture. Čuveni rukovodioci Partizana Žarko Zečević i Nenad Bjeković, koji su dvije decenije vodili crno-bele, u intervjuu za Informer kažu da bi novac bogatih kapitalista mogao samo da pomogne.

“Još prije osam godina zalagao sam se za privatizaciju Partizana. Klub je tada procijenjen na oko 40 miliona, a da je završen moj projekat stadiona vrednost bi mu bila oko 120 miliona. Međutim, ideja privatizacije na ovim prostorima bila je tek u povoju tako da od toga nije bilo ništa. Sad, kad imate ambiciozne ljude, privatizacija je aktuelnija i u ovim kriznim vremenima ulazak privatnog kapitala bio bi plodonosan”, kaže Zečević za Informer.

Nenad Bjeković je pronašao još jedan razlog zbog kojeg bi bilo dobro kada bi se znalo ko je gazda u najvećim srpskim klubovima – iz istih bi morali da odu političari!

“Nekad je u fudbalskim organizacijama bilo oko 30 odsto političara, a danas ih je oko 60 ili 70 odsto. Privatizacijom klubova političari ne bi imali toliki uticaj”.

Teleoptik, FC Partizan practice traning center

Zečević ima nešto drugačije mišljenje, jer smatra da je logično da se politika miješa u sport, koji je najbolji ambasador države. Dugogodišnji saradnici se u jednom slažu – Partizan ne bi imao problema da pronađe kupca.

“Naći će se kupac za Partizan. Klub je u dobrom stanju, nema ni preveliki dug, tako da onaj koji bude uložio neće imati previše izdataka. Međutim, trenutno je situacija takva da se piše i priča o privatizaciji Crvene zvezde. Razlog su vjerovatno ljudi koji su u klubu i oko kluba. Ipak, da stvarno dođe do privatizacije i Partizan bi bio jednako interesantan kupcima”, kaže Zečević, dok je Bjeković još direktniji.

On, naime, tvrdi da se pričama o milijarderima koji čekaju u redu da kupe Zvezdu javnosti zamazaju oči.

“Već sad bi moglo da se priča o potencijalnom kupcu Partizana. Pa mi smo mnogo interesantniji od Zvezde. Najlakše je izmišljati priče, plasirati ih i za dva mjeseca sve zaboraviti… Na osnovu tih priča mislio sam da je Roman Abramovič maltene kupio Zvezdu. Isto sam mislio i onom prilikom kad je Vladimir Putin bio na Marakani. I tada se pričalo da je Gasprom ušao u Zvezdu i da su njihovi finansijski problemi riješeni”, kategoričan je Bjeković.

/Mozzartsport/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender