Novi režim saobraćaja u naselju Krajina

Naime, nakon obraćanja građana koji žive u ovom naselju, organizovan je sastanak na kojem su analizirani trenutni uslovi i način odvijanja saobraćaja i problemi s kojima se svakodnevno susreću, te je usvojeno rješenje koje podrazumjeva:

ulica koja od »Picete« ide ka javnoj garaži će biti jednosmjerna u smjeru ka javnoj garaži,
cjelokupno naselje će predstavljati tzv. “zonu 30″, odnosno unutar naselja neće biti dozvoljeno da se vozila kreću brzinom većom od 30 km/h,
unutar naselja će biti označeno oko 260 parking mjesta i
biće uvedena naplata parkiranja.

Ovakvim režimom odvijanja saobraćaja, prostor unutar naselja će biti znatno bolje iskorišten i kretanje vozila unutar naselja biće znatno efikasnije. Takođe, građanima koji žive u naselju biće rješen problem parkiranja jer će, uvođenjem sistema naplate parkiranja uz simboličnu cijenu koštanja godišnje karte, moći parkirati svoja vozila. Radnici i posjetioci institucija u neposrednoj blizini, koji su do sada parkirali vozila u naselju, biće destimulisani za parkiranje unutar naselja jer će plaćati punu cijenu parkiranja.

Odsjek za parkinge i garaže Administrativne službe Grada u narednim danima upoznaće stanovnike ovog naselja sa procedurama vezanim za dobijanje godišnjih parking karata, a više informacija može se naći i na sajtu Grada na adresi www.banjaluka.rs.ba. Zbog novih mjera mole se stanari da svoja vozila u petak ujutro pomjere iz naselja, kako bi aktivnosti na promjeni režima saobraćaja protekle što efikasnije i bez problema. Takođe, apelujemo na građane da imaju strpljenja u prvim danima primjene novog režima saobraćaja i parkiranja.

Sve svoje primjedbe i sugestije vezano za odvijanje saobraćaja na području grada građani mogu dostaviti Odsjeku za saobraćaj.

Izvor: ASBL

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender