Smijenjen Dragan Kolarević

Sjednica bi mogla da bude već krajem ove sedmice, saznaje Danas iz izvora u Ministarstvu kulture.

Razlog za smjenu pomoćnika zaduženog za medije, dodaje izvor Danasa, jeste „dosadašnji netransparentan rad na izradi medijskih zakona, kao i nepoštovanje rokova za završetak tog procesa“.

U narednom periodu Vlada Srbije trebalo bi da imenuje novog pomoćnika ministra kulture kojem će prvi zadatak biti završetak zakona o elektronskim medijima i o javnim servisima, ali i ubrzanje procesa digitalizacije televizije.

Kako saznaje Danas, plan ministra Ivana Tasovca je da na to mjesto postavi osobu koja dobro poznaje medijsku regulativu u Srbiji i koja je bila uključena u proces izmjene zakona iz ove oblasti.

Dragan Kolarević, nekadašnji novinar RTS, postavljen je za pomoćnika bivšeg ministra kulture Bratislava Petkovića sredinom avgusta prošle godine. Njegovo imenovanje izazvalo je burne reakcije medijske javnosti, ali i opozicije. Kao najspornije iz njegove karijere istican je autorski tekst.„Vreme je za prvi srpski kulturni ustanak“, koji predstavlja spisak s imenima istaknutih kulturnih radnika koji se optužuju da su „nosioci i izvršioci pogubne antisrpske politike“.

Bivši predsjednik Srbije Boris Tadić ocijenio je, odmah po imenovanju Kolarevića, da je bio „jedan od nosilaca propagandne mašinerije nedemokratskog režima Slobodana Miloševića“.

/Danas/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender