17. 10. 2021.

Stanari plaćaju kazne zbog vozača

Ogorčeni su jer su se nekoliko puta žalili i kako kažu izgubili su svaku nadu da će njihov problem biti riješen. Stanar jedne od zgrada u Ulici Sime Matavulja, u naselju Centar II, Dalibor V., kaže da je zbog nesavjesnih vozača prošle godine platio kaznu od 200 maraka.

Blokirali su put do ulaza u zgradu, pa sam morao vozilo ostavljati na trotoaru i zato sam platio kaznu. Zbog nesavjesnih pojedinaca u našoj ulici, koji nepropisno parkiraju vozila na prilazima, a imamo ih samo dva, stanari ne mogu prići zgradi – požalio se Dalibor V.

Stanar Željko Pejaković nam je ispričao da zbog onih koji ostavljaju vozila ispred njihovih zgrada umalo ostao bez stana. Izbio mu je požar u stanu, a vatrogasci nisu mogli prići zgradi, jer je bio blokiran jedini prolaz.

Pojedinci koji dođu u obližnje institucije da bi izbjegli plaćanje karte, vozila parkiraju pred zgradama. Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Centar dva Peđa Stanković kaže da je ovaj problem posebno izražen u prijepodnevnim časovima.

Tu se parkiraju građani koji dolaze u Fond PIO, u Polikliniku, Hitnu pomoć i slično. Iako se u blizini nalazi parking, oni vozila ostavljaju pred zgradom jer je besplatno – rekao je Stanković i dodaje da su sa nadležnima ranije dogovorili da se na površinama ispred zgrada iscrtaju parking mjesta, ali do sada ništa nije urađeno.

Stanovnicima ulice Sime Matavulja obećali su i parking zajedno sa igralištem, s tim da je igralište donekle urađeno, ali parking još nije. Svaki put prilikom donošenja budžeta, članovi Savjeta prostor za parking navode kao prioritet, odnosno kao prijedlog da se uvrsti u budžet.

U Administrativnoj službi grada kažu da su nadležni iz Odsjeka za parking i garaže, kao i komunalni policajci, svakodnevno u ovom naselju. Dolaze po pozivu, a obavljaju i redovne kontrole i kažnjavaju ako je to potrebno.

Grad je planirao izgradnju novih mjesta. Bila je pripremljena i dokumentacija, određena lokacija i planiran početak gradnje, ali su mještani odbili takav prijedlog, zahtijevajući da se umjesto parkinga gradi dječije igralište – rekao je portparol gradske uprave Milenko Šajić.

Prepreke

Stanari zgrada su stavljali razne prepreke na površine oko zgrade kako bi spriječili parkiranje, ali su im komunalni policajci naredili da to sklone.

Što se tiče parkinga, Šajić kaže da je za sada jedina mogućnost da nastave kontrolisati i kažnjavati nesavjesne vozače.

/Glas Srpske/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender