Upućena Inicijativa za rekonstrukciju Savjeta ministara

Inicijativom se traži smjena ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića, zamjenika ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Mirka Okolića i zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Radmile Mitrović.

“Klub poslanika SNSD smatra da ima opravdane razloge za smjenu ovih članova Savjeta ministara BiH, zbog neispunjenja programa, planova i obaveza preuzetih stupanjem na dužnost, kao i narušavanja međustranačkih dogovora koji su i doveli do njihovog imenovanja i nedovoljnog zastupanja interesa Republike Srpske u institucijama BiH”, navodi se u inicijativi koju je potpisao predsjedavajući Kluba poslanika SNSD Drago Kalabić.

U inicijativi se dodaje da Klub poslanika SNSD preuzima odgovornost za zastupanje Republike Srpske u institucijama BiH u punom kapacitetu, jer zajednički nastup sa SDS se nije pokazao optimalnim i efikasnim.

“Molimo vas da ovu inicijativu hitno realizujete u skladu sa procedurama predviđenim za smjenu članova Savjeta ministra – rekonstrukcija Savjeta ministra BiH”, stoji na kraju inicijative.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender