Uskoro nova hapšenja zbog spornih privatizacija

On je rekao da nije iznenađen napadima kojima je izložen posljednjih dana i nedjelja.

“U igri su sada ostali krupni `igrači` koji mogu mnogo da izgube. Ovo što se dešava samo je očajnički pokušaj organizovanog kriminala da zaustavi istrage i spreči privođenje pravdi odgovornih za milionske pljačke države”, rekao je Veljović za novi broj magazina NIN.

Prema informacijama kojima raspolaže policija, kaže Veljović, jedan od glavnih lobista koji stoje iza ovih napada je osoba koja je direktno umiješana u ozbiljna krivična djela, a koja su u vezi sa jednom od 24 sporne privatizacije.

“On sada pokušava da kreira javno mnjenje i izbegne kaznu. U interesu istrage ne mogu da kažem o kome je reč, ali vrlo brzo će se sve saznati, a onda će mnogi biti iznenađeni”, tvrdi direktor policije.

Odgovarajući na pitanje da li su i po 10 godina stari slučajevi spornih privatizacija mogli ranije biti procesuirani, Veljović je rekao da se u prethodnom periodu nisu stekli svi uslovi da se na njima ozbiljno radi.

“U to vreme u samoj našoj kući bio je otvoreni rat mnogobrojnih struja i frakcija, mnoge nadležne službe nisu pružale kvalitetne odgovore na postavljene zahteve. Pa mi smo /Darka/ Šarića počeli da radimo još u vreme ministra Dragana Jočića, trpeći i tada kritike zbog naše odlučnosti, i to iznutra“, pojasnio je Veljović.

Izvor: NIN

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender