Јelena Јanković: Povlačim se iz reprezentacije

Јelena Јanković odigraće još samo četiri turnira do kraja sezone. Najbolje rangirana srpska teniserka ovih dana iz rodnog Beograda putuje za Јapan, gdje će pokušati da osigura plasman na završni Masters u Istanbulu.

Da li si pratila mečeve tenisera u Areni?
– Јesam i presrećna sam što su opet obradovali naš narod i ušli u finale. Nadam se da će osvojiti titulu krajem godine i pokazati još jednom da su najbolja reprezentacija na svijetu!

Kakve si ciljeve sebi postavila do kraja sezone?
– Od početka godine radim na unapređenju igre i mislim da sam uspjela u tome, ali uvek može bolje i više. Ostvarila sam cilj da se vratim među deset najboljih na svijetu, a sad želim da odem u Istanbul na završni Masters.

Koliko ti znači povratak u top 10 i najbolji plasman u dublu u karijeri?
– Povratak u top deset dodatno me je motivisao da istrajem u namjerama. Potvrdila sam da još mogu da budem dio elite. U dublu sam samu sebe prijatno iznenadila jer nisam imala preterane ambicije, dobro sam se zabavljala i nisam imala toliki pritisak kao u singlu jer se odgovornost dijeli napola. Željela sam da neke elemente koji su dominantni u dublu primijenim u singlu.

Da li ćeš se vratiti u reprezentaciju?
– Poslije 12 godina igranja u reprezentaciji zaključila sam da je vrijeme da se povučem i ustupim mjesto mlađoj generaciji talentovanih igračica. Moje tijelo više nije u stanju da izdrži sve te napore tokom sezone jer sam imala mnogo povreda. Za reprezentaciju sam uvijek igrala srcem, mislim da sam dala veliki doprinos i s ponosom branila boje svoje zemlje. Imamo kvalitetan tim, mogu one da budu najbolje i bez mene.

Možemo li da se nadamo da ćeš osvojiti grend slem u singlu?
– Ako budem nastavila dobro da igram, nadam se da će se i to desiti.

Čime bi voljela da se baviš poslije tenisa?
– Zanimaju me različite stvari – dizajniranje, gluma…

Završila si nedavno u udžbeniku iz kog uče studenti u Americi.
– Bilo šta što se piše u svijetu o nama Srbima u pozitivnom kontekstu uvijek me raduje.

Da li ti uliva povjerenje pojačanje u liku novog ministra sporta Vanje Udovičića?
– Vanji želim mnogo uspjeha u radu i nadam se da će uspjeti i sa te funkcije da doprinese srpskom sportu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender