30. 11. 2021.
Uhapšen Željko Asić, poslanik u parlamentu FBiH

Akcija Osoje: U BiH uhapšeno 14 krijumčara heroina

Svi uhapšeni su sa područja Federacije BiH, i to iz Mostara, Posušja, Čitluka, Čapljine, Tuzle i Sarajeva.

Uhapšena su lica sa inicijalima D.D , S.H, A.D, V.S, J.Ć. i M.M. iz Mostara, P.B. i M.B. iz Posušja, M.P. iz Čitluka, D.T, I.L. i S.D. iz Čapljine, A.A. iz Tuzle i E.A. iz Sarajeva.

U toku su pretresi na 13 lokacija na području Mostara, Sarajeva, Tuzle, Čapljine, Čitluka i Posušja, a sve aktivnosti preduzimaju se uz asistenciju pripadnika MUP-ova Hercegovačko-neretvanskog kantona, Zapadnohercegovakog kantona i Tuzlanskog kantona, te pripadnika Granične policije BiH, saopšteno je iz Sipe.

Akcija se provodi po naredbi Suda BiH i Tužilaštva BiH.

U okviru ove akcije pripadnici Sipe su 16. septembra spriječili bjekstvo glavnoosumnjičenog A.B. iz Mostara, koji je uhapšen na području opštine Posušje, u blizini graničnog prelaza Gornji Vinjani.

Hapšenju osumnjičenih prethodila je višemjesečna istraga tokom koje su policijski službenici Sipe dokumentovali međunarodnu neovlaštenu trgovinu i promet oko šest kilograma heroina, te određene količine kokaina i marihuane.

Osumnjičene osobe su višestruki povratnici u činjenju krivičnih djela, a djelovali su na području BiH i Hrvatske.

Uhapšeni su privedeni u prostorije Regionalne kancelarije Sipe u Mostaru, gdje će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će biti predati Tužilaštvu BiH.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender