15. 08. 2022.

Smjene samo u skladu sa ustavom i zakonima

“To se odnosi i na inicijative SNSD-a za smjenama kadrova SDS-a u institucijama BiH”, rekao je Bećirović novinarima u Sarajevu.

On je naveo da će Predstavnički i Dom naroda sačekati da se o inicijativi za smjenama u Savjetu ministara BiH najprije izjasni predsjedavajući Savjeta Vjekoslav Bevanda, a potom i o zahtjevu za smjenom sekretara Predstavničkog doma Bojan Ninkovića.

Bećirović, koji je i visoki funkcioner SDP BiH, kaže da će ova stranka svoje ponašanje u ovom slučaju odrediti nakon ozbiljne analize cjelokupne siituacije.

On je poručio da je protivnik svakog oblika “političke trgovine”, iako se i takva mogućnost ovih dana pominjala u medijima

Mirsad Đugum iz Saveza za bolju budućnost /SBB/ BiH rekao je novinarima da će se o inicijativi SNSD-a poslanici i delegati ove stranke odrediti kada za to dođe vrijeme i isključivo u skladu sa stavovima Predsjedništva SBB-a BiH.

Predsjednik Kluba poslanika SDA u Predstavničkom domu Asim Sarajlić ponovio je da se SDA u ovom trenutku protivi svim inicijativama za smjenama, jer smatra da je mnogo preče da se stranke i institucije BiH okrenu rješavanju realnih problema i ubrzanju puta ka evroatlantskim integracijama.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender