26. 09. 2021.

Ceca Ražnatović u bolnici, suđenje odloženo

Cecin branilac, Goran Petronijević, obavijestio je sud da mu se njegova klijentkinja javila telefonom 40 minuta prije početka glavnog pretresa, kada je rekla da je porodica “upravo vodi u bolnicu zbog malaksalosti i slabosti”.

Petronijević nije želio da otkrije ime ustanove u koju je Svetlana Ražnatović primljena, ali je obećao da će danas do kraja radnog vremena, ili najskasnije sutra ujutru, sudu dostaviti ljekarsko uvjerenje iz zdravstvene ustanove u koju je primljena njegova klijentkinja.

Sudija je bila prinuđena da odloži glavni pretres, a u određivanju sljedećeg termina konsultovala je Cecinog zeta, Predraga Ocokoljića, kome se takođe sudi za isto krivilčno djelo. Sudija ga je upitala da li su njeni zdravstveni problemi akutni ili hronični, kako bi znala da odredi datum sledećeg ročišta.

Ocokoljić je potvrdio da je njegova svastika poslednjih dana u lošem zdravstvenom stanju, zbog čega je sudija najprije zakazala ročište za početak novembra.

Međutim, kako taj termin nije odgovarao advokatima odbrane, tužiocima, a na kraju i samoj sudiji, tek iz šestog pokušaja zakazano je novo ročište, i to za 25. novembar.

Na današnjem suđenju Ražnatovićeva i Ocokoljić trebalo je da se izjasne o preciziranoj optužnici protiv njih u pogledu činjeničnog stanja.

Tužilaštvo u optužnici nije mijenjalo kvalifikaciju krivičnog djela tako da se Ražnatovićeva i Ocokoljić i dalje terete za krivično djelo nasilničko ponašanje, za koje je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Krajem marta tužilaštvo je odbilo njihov prijedlog da se slučaj riješe opotunitetom, odnosno da odustane od optužbi i im odredi visinu novčanog iznosa koji bi trebalo da uplate u humanitarne svrhe.

Ražnatovićka i Ocokoljić su na početku suđenja u decembru 2011. godine negirali da su prijetili Olareviću i da je između njih došlo do bilo kakvog fizičkog obračuna.

Olarević je rekao da ne želi da krivično goni pjevačicu i da ne želi odštetu za “lake tjelesne povrede”, koje tvrdi da je zadobio od Ocokoljićevog šamara ističući da mu je žao što je do incidenta ikada došlo.

Optužnim prijedlogom Prvog osnovnog javnog tužilaštva, folk pjevačici i Ocokoljiću se na teret stavlja da su 18. juna 2007. godine, ispred upravne zgrade FK “Mladi proleter”, grubo vrijeđali, a potom i nanijeli lake tjelesne povrede Olareviću, direktoru kluba.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender