28. 11. 2021.

Joksimović: Privilegija je imati Jovanu za ženu

Željko Joksimović jedan je od četiri člana žirija šoua „X faktor“, koji će početi da se prikazuje krajem oktobra na Televiziji Pink. Pjevač i kantautor otkriva da će biti realan u ocjenjivanju kandidata, kao i da bi kao gosta u takmičenju volio da vidi Rijanu.

Šta vas je privuklo da prihvatite ulogu člana žirija u takmičenju „X faktor“?
– Najgledaniji svetski televizijski pevački šou u svom konceptu ima sopstveni iks-faktor – poštuje talenat pojedinca, mentorski je poduhvat, televizičan je i zabavan. Poslije razgovora s čelnim ljudima iz produkcije MBK i Pink TV, koja je odgovorna za projekat, bio sam uvjeren da će i na ovoj našoj teritoriji imati isti standard kao i u svijetu. S obzirom na činjenicu da za članove žirija on zapravo traje pola godine, bilo mi je veoma važno i da sama organizacija bude na nivou ovoliko velikih događaja.

Šta je, prema vašem mišljenju, potrebno da bi neko postao prava zvijezda?
– Mnogo faktora – od talenta, preko ogromnog rada, tog ovih dana često pominjanog iks-faktora i manje-više sreće, dobrih okolnosti. Ovoliko veliki televizijski programi, pa samim tim popularni odnosno gledani, na neki način pomažu da se faktor sreće svede na razumnu mjeru.

Producenti obećavaju karijeru učesnicima. Na koji način ćete vi biti dio toga?
– Svakom vrsnom talentu koji to bude želio saradnja sa mnom i mojom produkcijom „Minakord“ svakako će biti omogućena. To je ono što mogu lično da uradim, ali prije toga svakako predstoji zajednički rad.

Najavljena su gostovanja mnogih svjetskih zvezda. Koga biste voljeli da vidite i upoznate?
– Važno je koga žele da vide mladi, učesnici „X faktora“ i buduće zvijezde ovog programa, televizijski gledaoci i naša javnost. Naravno, i s kim se dogovore vlasnici licence za ovaj projekat. Lično, izabrao bih Rijanu zbog toga što je moja ćerka obožava. Obećao sam joj, ako se to desi, da će je upoznati. Cijenim i sam to što radi Rijana.

S obzirom na to da imate brojne obaveze, koliko će vam biti teško da nađete vremena da se u potpunosti posvetite novom angažmanu?
– Sve je stvar organizacije, pa tako i mjeseci koje slijede i koji zaista obiluju dešavanjima. Ipak, nikada nisam bježao od rada, a višemesečne aktivnosti u cilju televizijskog snimanja dobro su mi poznate iz vremena priprema za Evrosong 2008. u Beogradu.

Da li vidite svoju suprugu u ulozi voditeljke „X faktora“?
– To je zaista pitanje za Jovanu. Ne zaboravite da smo se nas dvoje i upoznali kada smo vodili Evrosong 2008, tokom višemesečnih priprema. Svakako mogu da je vidim u svemu što ima veze s televizijom.

Koliko vam Jovana pomaže i pruža podršku kada je u pitanju vaš posao?
– Jovana je drugi dio mene, uvijek tu, kao podrška i savjet, alarm za neke stvari. Zaista je privilegija imati takvu osobu pored sebe.

Nastupali ste tokom cijelog ljeta. Da li ste imali dovoljno vremena da se odmorite i pripremite za nove poslovne poduhvate?
– Imam utisak da sam na odmoru bio prije godinu dana. Bilo je divno, naravno da uvijek može još, ali generalno sam ovog ljeta imao veliki broj koncerata. A kada živite ovakav život, cijenite svaki slobodan trenutak, pa tako i naučite da se odmarate s nogu.

Šta ste ćerki Mini poželjeli za ponoletstvo?
– Da bude ono što jeste, vjeruje sebi i ide uvek samo svojim, pravim putem.

Kako je biti roditelj tinejdžera?
– Posao roditelja je odgovoran bez obzira na godine djeteta. To je i najvažniji, čini mi se, posao na svijetu – vaspitanje jednog čovjeka.

/Stars/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender