02. 08. 2021.

Pokrenuta inicijativa za smjenu Ognjena Tadića

“Nakon što je SDS javno saopštio da jednostrano raskida Sporazum o zajedničkom političkom djelovanju sa SNSD-om u institucijama BiH i nakon obavljenih neophodnih konsultacija u Klubu srpskih delegata, kao i u klubovima hrvatskih i bošnjačkih delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, zaključeno je da Ognjen Tadić nema većinsku podršku za obavljanje funkcije predsjedavajujćeg Doma naroda”, rekao je Košarac novinarima.

On je istakao da se ovakav zaključak posebno odnosi na odsustvo većinske podrške u Klubu delegata srpskog naroda iz čijih je redova Tadić i predložen i čijim je glasovima izabran na navedenu funkciju.

“Iz tih razloga smatram da Tadić neće moći dalje obavljati dužnosti koje su mu Ustavom BiH i poslovnikom Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dodijeljene izborom na pomenutu funkciju”, objasnio je Košarac i pozvao Tadića da sam podnese ostavku.

On je dodao da se od Kolegijuma Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH traži da za narednu redovnu sjedicu ovog doma uvrsti u dnevni red prijedlog odluke o razrješenju predsjedavajućeg Doma Ognjena Tadića te imenovanje novog predsjedavajućeg.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender