26. 09. 2021.

Sirija: Počeo “rat” pobunjenika

Azaz se nalazi pet kilometara od granice sa Turskom i 30 kilometara od Alepa, a izvještava se o pogibiji pet pripadnika “Sirijske slobodne vojske”, koji su do sada držali grad, i blizu 100 zarobljenih.

“Islamska država Irak i Levant preuzela je kompletnu kontrolu Azaza. Oni kontrolišu ulaze u grad”, rekao je aktivista iz tog grada, Abu Ahmad, a drugi aktivista potvrdio je tu informaciju, navodi Frans pres.

Јedan od aktivista sirijske opozicije Abu Luaj al Halabi rekao je Rojtersu da je sukob dvije grupe izbio pošto su islamisti pokušali da otmu njemačkog njekara, volontera, iz jedne privatne bolnice u Azazu. “Preuzimajući Azaz, Islamska država Irak i Levant pomjerila se jedan korak ka uspostavljanju kontrole nad graničnim prelazom. Njihov cilj je izgleda da preuzmu kontrolu nad čitavim predjelom sjeverno od Alepa”, rekao je on.

Trvenja izmežu “Sirijske slobodne vojske” i islamistima zaoštrena su početkom ove godine, a sukob u Azazu je do sada najžešhi između dvije grupe antivladinih snaga.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender