23. 09. 2021.

Tuča u slovačkom parlamentu (VIDEO)

Do tuče je došlo na izlaznim vratima sale kada su poslanici partije premijera pokušali da je uklone.

Tuča za koju opozicija tvrdi da je bila “podgrijana alkoholom” izbila je oko ponoći tokom maratonske debate oko glasanja o nepovjerenju vladi premijera Fica, a video snimak objavili su slovački mediji, prenio je AP.

Opozicioni poslanici su postavili kartonsku figuru premijera, u prirodnoj veličini, ispred govornice kako bi ismijjali Fica, pošto su premijer i poslanici iz njegove partije Smer-socijalna demokratija izašli iz sale nakon oko sat vremena debate.

Nekoliko sati kasnije, jedan poslanik Smera došao je kako bi uklonio figuru, što je podstaklo poslanika opozicije Igora Matoviča da uzvikne “Ostavi je, to je moja svojina”.

Matovič je zatim potrčao za kolegom iz Smera i zadao prvi udarac, prema video snimku objavljenom na veb sajtu dnevnika SME.

Tuča se zatim proširila i nekoliko poslanika Smera udarili su Matovičevog kolegu Jozefa Viskupiča iz opozicione partije Obični ljudi.

“Pet poslanika Smera koji su me napali sinoć su očigledno bili pijani”, rekao je Viskupič novinarima.

Fotografije flaša, uglavnom vina, objavili su brojni slovački mediji. Zvaničnici partije Smer su demantovali da su njihovi poslanici pili.

Opozicija je predložila glasanje o nepovjerenju vladi premijera Fica, zbog njegove namjere da u potpunosti preuzme kontrolu nad dijelom najvećeg proizvođača gasa u zemlji SPP.

Opozicija smatra da će Fico gurnuti SPP dublje u dug, u pokušaju da zadrži niže cijene kako bi privukao birače.

Analitičari navode da glasanje o nepovjerenju Ficovoj vladi osuđeno na neuspjeh s obzirom na većinu od 83 poslanika koju ima u parlamentu, koji broji 150 mjesta.

http://www.youtube.com/watch?v=ELNsjtVRpDU

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender