28. 09. 2021.

Bodiroga: Navijač sam Partizana, ali Panatinaikos je nešto posebno

Šta bi danas dali srpski navijači, ali i pristalice Panatinaikosa da ga vide pod obručima. I mi i oni smo imali “Basket Boga“ po imenu Bodiroga. Igrača kakav se više ne rađa. Čovjek koji je u neizvjesnim završnicama sam lomio rivale i donosio titule je dres zamijenio odjelom, ali i sada uživa ogromnu popularnost u Grčkoj. Tokom Eurobasketa u Sloveniji pruvukao je pažnju grčkih novinara koji su ga podsjetili na šampionske dane iz Panatinaikosa.

“Imam prelijepa sjećanja na Panatinaikos i Atinu. Uradili smo mnogo za te četiri godine. Osvojili smo sve, zaustavili smo dominaciju Olimpijakosa i započeli Panatinaikosovu dinastiju. Osjećam se specijalno što sam igrao za taj klub i te navijače. Uvijek sam imao divan odnos sa njim. Navijač sam Partizana, ali Panatinaikos je dio mog srca. Jednom PAO, uvijek PAO“, rekao je Bodiroga.

Na pitanje novinara koju bi pobjedu mogao da izdvoji kao najveću u njegovoj klupskoj karijeri, potpredsednik KSS je rekao:

“Što se tiče pobjeda, mnoge su bili bitne, ali bih posebno istakao onu na Fajnal-foru Evrolige protiv Kindera u Bolonji. Pobijediti ekipu koja je imala Rigodoa i Đinobilija je bilo nešto zaista posebno. Takođe, tu je i pobjeda u petoj utakmici finala plej-ofa 1999. godine protiv Olimpijakosa“.

Na veliko zadovoljstvo svih navijača, Bodiroga je ostavio mogućnost da se jednog dana vrati u PAO, kao funkcioner.

“Povratak u PAO? Nikad se ne zna. Moj život je trenutno u Beogradu i srećan sam tamo. Ali, uvijek gledam PAO sa mnogo zadovoljstva i čest sam gost u Atini“, rekao je legendarni as Panatinaikosa i srpske košarke.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender