Gradonačelnik obišao gradilišta

U stambeno-poslovnom naselju „Krajina“ jutros je počelo obilježavanje parking-mjesta i postavljanje nove saobraćajne signalizacije u skladu sa izmjenama režima saobraćaja. Usvojeno rješenje podrazumjeva:

ulica koja od „Picete“ ide ka javnoj garaži biće jednosmjerna, u smjeru ka javnoj garaži cjelokupno naselje će predstavljati takozvanu „zonu 30“, odnosno unutar naselja neće biti dozvoljeno da se vozila kreću brzinom većom od 30 km/č unutar naselja će biti označeno oko 260 parking mjesta i biće uvedena naplata parkiranja.

Ovakvim režimom odvijanja saobraćaja prostor unutar naselja će biti znatno bolje iskorišćen, a kretanje vozila u naselju biće znatno efikasnije. Takođe, građanima koji žive u naselju biće riješen problem parkiranja jer će, uvođenjem sistema naplate parkiranja uz simboličnu cijenu godišnje karte, moći da parkiraju svoja vozila.

Radnici i posjetioci institucija u neposrednoj blizini, koji su do sada parkirali vozila u naselju, biće destimulisani za parkiranje unutar naselja, jer će plaćati punu cijenu parkiranja.

Nadamo se da ćemo na ovaj način riješiti dugogodišnji problem ovog naselja. Danas smo se dogovorili da ćemo do kraja godine pripremiti tehničku dokumentaciju za izgradnju dječijeg igrališta i uređenje ovog prostora, a već od proljeća bi počeli sa radovima – istakao je ovom prilikom Gavranović.

On je posjetio i gradilište na kružnom toku kod Gradskog mosta, gdje radove izvodi preduzeće „Građenje Đurić“.

– Apelujem na vozače da budu strpljivi i imaju razumijevanja, kako ne bi ometali izvođenje radova. Nadam se da ćemo uskoro završiti ovu raskrsnicu, a uporedo sa tim uklonićemo semafor sa sljedeće raskrsnice poslije mosta (ul. Patre, carice Milice, Mirka Kovačevića) i tu – takođe – postaviti kružni tok. S tim bi bile riješene saobraćajne gužve u ovom dijelu grada – naglasio je Gavranović.

Osim gradilišta, gradonačelnik i njegovi saradnici obišli su i lokaciju na kojoj se nalazi takozvani „voćnjak“ na Laušu, gdje se nalazi deponija građevinskog materijala.

Slobodan Gavranović je tom prilikom izdao naredbu Odjeljenju za inspekcijske poslove da se utvrdi činjenično stanje, zaustavi dalje dovoženje šuta i sanira zemljište. Osim toga, dat je i nalog nadležnim odjeljenjima da se sanira prostor u blizini crkvene ograde.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender