28. 09. 2021.

Poboljšati imidž Srbije

“Moja želja je da pomognem potpredsjedniku Vučiću i Vladi da poboljšaju imidž Srbije, jer će to biti glavni preduslov za ulazak u Evropsku uniju,” rekao je Guzenbauer tokom susreta.

Prema njegovim riječima, to je imidž nove Srbije koja se bori protiv korupcije, uspostavlja institucije, radi na razvoju strategije za privlačenje stranih investicija, Srbije koja hoće da poboljša ekonomsku situaciju i time obezbijedi bolji život svojim građanima, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Guzenbauer je naglasio da je za Evropsku uniju je, takođe, veoma važno da Srbija bude stabilna, jer će samo stabilna Srbija, kao punopravna članica EU, moći da garantuje stabilnost potrebnu ovom regionu.

“Osjećam pozitivnu energiju u Srbiji i zato mi je izuzetna čast što sam pozvan da pomognem, naglasio je Guzenbauer tokom susreta.

Vučić je, kako prenosi B92 rekao da će posao bivšeg austrijskog kancelara biti da svojim ugledom i poznanstvima pomogne na evropskom putu Srbije.

Takođe, važno je i što je on Austrijanac, odnosno što dolazi iz zemlje sa kojom smo imali mnogo tenzija, kazao je Vučić.

“On je veoma posvećen i marljiv čovek. Došao je Vladu u osam časova i zatekao je samo dva ministra što ga iznenadilo. Očekujemo puno od znanja, volje, rada, truda”, istakao je Vučić

Guzenbauer je rekao da se, kada je dobio poziv iz Srbije zapitao “zašto ja?”, ali je i dodao da je bio dio tima Austrije za pregovore sa EU.

“Poslije glavnih tenzija prije 100 godina u odnosima sa Austrijom, sada treba da radimo zajedno da Srbija postane dio EU. Unija je pred velikim zadatkom – da donese mir i stabilnost Zapadnom Balkanu, razorenom ratom u bivšoj Јugoslaviji,” rekao je on, prenosi B92.

Prema njegovim riječima dio je već urađen članstvom Hrvatske i Slovenije u EU ali Srbija je “srž Balkana”.

“Srbija je srž Balkana i samo stabilna Srbija koja je dio EU može proizvesti stabilnost u cijelom regionu”, naglasio je novi savetnik Vlae Srbije.

On se nada i da će svojim kontaktima u biznisu moći da privuče investicije u Srbiju i ističe da je veoma je optimističan o zajedničkom projektu.

“Reforme zahtijevaju hrabro liderstvo i energične akcije da bi se sprovele mjere i da bi se postao uspješan član EU”, rekao je Guzenbauer.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender