Ivković: Utakmica koja rješava sve

Srbija sa Italijom u subotu od 17.30h igra meč za sedmo mjesto na EP i plasman na Svjetsko prvenstvo u Španiji iduće godine.

“Ovo je utakmica koja rješava sve, naša treća meč lopta. Ovo je odlučujući meč, kruna velikog rada ovih momaka, a sada smo pred ciljem, koji bi trebalo da ostvarimo . Prethodne dvije utakmice počeli smo jako loše, bili smo pod pritiskom i igrali smo lošije nego u prethodnim mečevima”.

Selektor je potom analizirao rivala.

“Italija igra dobru košarku, kontrolisanu igru i bore se do posljednjeg momenta. Bolji dio njihovog tima jeste spoljna linija, na centrima su inferiorni. Oni imaju prodor-pas igru, dominantni napadi, zato moramo dobro da branimo ’jedan na jedan’, da kontrolišemo skok i da dajemo poene iz kontre, koji su nam nedostajali u prethodna dva meča”.

Ivković kaže da će detalji odlučiti pobjednika.

“Imamo prednost na centrima. Na treningu ćemo pažnju posvetiti njihovoj jako uzanoj odbrani, tako da očekujem da ćemo imati mnogo otvorenih šuteva. Igrači moraju da šutiraju sa punim povjerenjem, treba da smanjimo broj izgubljenih lopti i da povećamo procente sa penala, što je jedino što se poboljšalo protiv Slovenije”.
SO

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender