22. 09. 2021.

Klinton i CIA objavljuju povjerljive obavještajne dokumente o ratu u BiH

Kako pišu američki mediji, biće objavljeno 300 novih obavještajnih dokumenata o BiH do kojih je CIA došla tokom perioda 1992-1995. Klinton će ih predočiti javnosti 1. oktobra u sjedištu svoje fondacije u Njujorku.

Ovo će biti prvi put da bivši američki predsjednik učestvuje u objavljivanju CIA-inih dokumenata, koji su donedavno bili povjerljivi i do kojih su mogle doći samo određene osobe.

Osim Klintona, na događaju će učestvovati bivši državni sekretar SAD-a Medlin Olbrajt, Vesli Klark, bivši komandant NATO-a za Evropu, Sendi Berger, bivši Klintonov savjetnik za nacionalnu bezbjednost, Leon Fert, bivši Gorov savjetnik za nacionalnu bezbjednost i bivši izvršni direktor CIA za obavještajne podatke Džon Genon.

Oni če učestvovati na simpoziju “Bosna, obavještajni podaci i Klintonovo predsjedavanje”, na kojem će se razgovarati o ratu na Balkanu i ulozi obavještajnih službi u informisanju visokorangiranih političara.

Kako navodi Arkansas News, biće govora o ulozi Klintona i njegove administracije u zaustavljanju krvoprolića u zemljama bivše Jugoslavije, sa posebnim osvrtom na BiH.

Izvor: Klix.ba

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender