26. 09. 2021.

Odnosi Srbije i Crne Gore u usponu

Dačić i Đukanović su istakli na konferenciji za novinare, nakon sastanka u Podgorici, da su dvije države opredijeljene za unapređenje odnosa u svim oblastima od obostranog interesa, kao što su napredak na putu ka EU, poboljšanje kvaliteta života građana, unapređenje saobraćajne infrastrukture i zajednički nastup na trećim tržištima.

Premijeri Srbije i Crne Gore su ukazali na neophodnost uspostavljanja platnog prometa između dvije zemlje i rješavanja pitanja dvojnog državljanstva.

“Naši odnosi su svakako na uzlaznoj putanji i možemo biti zadovoljni njihovim intenzitetom i kvalitetom. Ovo nije bio razgovor koji je bio posvećem problemima, jer je problema, na zajedničko zadovoljstvo, sve manje”, rekao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, razgovor sa Dačićem dominantno je bio posvećen razvojnim šansama.

Dačić je rekao da su dvije države opredijeljene za unapređenje saradnje u svim oblastima, dodajući da više nema skrivenih planova Beograda prema Podgorici, niti Podgorice prema Beogradu.

“Bez imalo pretenzija mogu da konstatujem da su naši narodi najbliži jedni drugima i shodno tome naše države treba da imaju najtešnje i prijateljske odnose. Želimo svu sreću Crnoj Gori i svim njenim građanima”, rekao je Dačić.

On je naveo da su dvije države posvećene saradnji na planu evropskih integracija.

“Mi podržavamo Crnu Goru na putu ka EU.Nadamo se da će Srbija i Crna Gora biti sledeće članice evropske porodice”, rekao je Dačić.

Premijeri Srbije i Crne Gore su izrazili zadovoljstvo saradnjom policija dvije države na planu borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

milo i dačić 2

Dačić, koji boravi u jednodnevnoj zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, dočekan je u Podgorici uz najviše državne i vojne počasti, gardu i intoniranje himne dvije zemlje.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender