30. 11. 2021.

Putin će se kandidovati i četvrti put?

“Ne isključujem” tu mogućnost, rekao je Putin odgovarajući na pitanje bivšeg francuskog premijera Fransoa Fijona, tokom rasprave u međunarodnom diskusionom klubu “Valdaj”.

Putin je ovo izjavio pošto je bivšeg premijera Francuske upitao da li će se kandidovati na predsedničkim izborima, a Fijon mu odgovorio da na to neće odgovoriti dok šef ruske države ne da svoj odgovor na isto pitanje.

Politikolog Jevgenij Minčenko rekao je za RIA Novosti da se varijanta kandidovanja sadašnjeg predsjednika sigurno razmatra i da on odgvor ne smatra šalom.

Da izjava nije šala smatra i predsjednik Instituta nacionalne strategije Mihail Remizov koji je izjavio i da je to trenutno osnovni scenario, prenosi agencija.

Ruski predsjednik izabran je na treći predsjednički mandat marta 2013. godine nakon četvorogodišnje pauze kada je na toj poziciji bio Dmitrij Medvedev. Promenama Ustava Ruske Federacije predsjednički mandat produžen je na šest godina.

Tokom predizborne kampanje, opozicija je stalno isticala da ako Putin pobijedi na izborima, to neće značiti još šest već 12 godina na vlasti, tvrdeći da će se Putin bez sumnje kandidovati i 2018. godine.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender