18. 01. 2022.

SDS izdao interese Republike Srpske na nivou BiH

“Mi smo pokušali da radimo na jedinstvu na nivou BiH i SNSD je ostao da brani te pozicije i da promoviše zajedničku politiku, ali ostali su, prije svega SDS, željeli samo da izvuku neke svoje lične ili grupne pozicije”, rekao je Dodik na izbornoj konferenciji stranke u Brčkom.

On je istakao da u ovom slučaju nije riječ o političkoj borbi za izborne rezultate, nego o nepoštovanju i izdaji u djelovanju SDS-a preko čega SNSD ne može da pređe.

Dodik je naveo primjer zakona o carinskoj tarifi za koji su se srpski predstavnici, kako je rekao, pet godina borili da ti poslovi budu u nadležnosti parlamenta i da parlament odlučuje o listama za uvoz roba kao što je meso, ili šećer.

On pojašnjava da je zakon promijenjen u parlamentu sa četiri glasa SDS-a i jednim glasom iz PDP-a i nadležnost za donošenje odluka i davanje odobrenja za uvoz prenesena je na ministra za ekonomske odnose.

“Onda smo imali uvoz u BiH mesa starog 40 godina koje je smanjilo cijenu žive stoke na nepodnošljivih dvije marke i devastiralo domaću stočarsku proizvodnju u trenutku kada su poljoprivredni proizvođači trebali da efektiraju sa prodajom živog svinjskog mesa”, rekao je Dodik.

On je podsjetio da je toliki samo podsticaj u zapadnim zemljama i da domaći seljak ne može da se nosi s tim.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender