02. 08. 2021.
Vakcinacija od 15 do 24 marke

Vakcine protiv sezonskog gripa 15 maraka

Srni je potvrđeno u Fondu da je za nabavku vakcina izdvojeno 111.300 KM, te da je već pokrenuta tendersku proceduru za njihovu nabavku za narednu godinu.

Vakcine protiv gripa za ostale kategorije stanovništva koje se žele vakcinisati obezbijediće Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, a koštaće 15 KM.

Epidemiolog u Institutu za javno zdravstvo Nina Rodić-Vukmir rekla je Srni da se početak vakcinacije očekuje 21. oktobra.

“Građanima savjetujemo da se vakcinišu na vrijeme, jer su potrebne najmanje dvije sedmice nakon vakcinacije da se razvije zaštita”, istakla je Rodić-Vukmir.

Ona je dodala da se vakcinacija preporučuje osobama koje žele smanjiti rizik obolijevanja od gripe, razvoj komplikacija, aktiviranje postojeće hronične bolesti, kao i djeci starijoj od šest mjeseci.

“Vakcinaciju posebno preporučujemo hroničnim bolesnicima, licima starijim od 65 godina, licima koja su profesionalno ili privatno u kontaktu s osobama rizičnih grupa, te zdravstvenim radnicima”, navela je Rodić-Vukmir.

Izvor: Srna

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender