NDP: Novo zaduženje za “Toplanu” neće popraviti kvalitet grijanja

Mirošljević je na konferenciji za novinare u Banjaluci podsjetio da je odlukom Skupštine grada Banjaluka učinjeno novo zaduženje po dva kredita od po 21 milion KM, od čega će 32 miliona KM otići na servisiranje ranijih kredita, a 10 miliona KM će biti upotrijebljeno za dokapitalizaciju “Toplane”.

Prema njegovim rječima, te kreditne obaveze će se prevaliti na sve građane Banjaluke, koji će ovim biti zaduženiji za novih 40 do 50 KM po glavi stanovnika, a koje sada iznosi oko 1.000 KM po stanovniku.

“Zašto dokapitalizacija, kada je grad vlasnik 64 odsto `Toplane` i nije li to samo traženje legalnog načina za upumpavanje sredstava u ovo preduzeće”, zapitao je Mirošljević, koji je i gradski odbornik.

On je kritikovao i način nabavke mazuta za “Toplanu”, rekavši da prema sadašnjem ugovoru sa dobavljačem, koji ima klauzulu tajnosti, cijena tone ovog energenta iznosi 1.419 KM, dodajući da je “Optima grupa” ponudila nabavku po cijeni od 1.000 KM bez PDV-a.

“Kada se uračuna PDV u tu cijenu i vidi razlika, jasno je da Banjaluka na godišnjem nivou gubi za nabavku mazuta više od pet miliona KM”, konstatovao je Mirošljević.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender