Novi zakon o radu do kraja godine

Đokić je istakao da ne treba širiti strahove da će novim zakonom o radu neko gubiti prava i da postoji neko ko će biti privilegovan ili posebno štićen.

“Nećemo predlagati, niti podržavati uskraćivanje dostignutog nivoa prava koja danas imaju radnici u Republici Srpskoj, ali želimo znatno poboljšanje u sektoru radnog zakonodavstva”, rekao je Đokić novinarima u Bijeljini.

On je dodao da bez investicija neće biti razvoja niti novih radnih mjesta u Republici Srpskoj, a promjene koje to zahtijeva ponekad traže i bolne rezove koji moraju biti precizno projektovani da bi koristili namjeni.

Đokić je rekao da od poslodavaca očekuje da budu odgovorni prema državi, zakonu i radnicima.

“Ima jako odgovornih i savjesnih poslodavaca koje poštujemo i ističemo njihov važan doprinos društvu, ali ima i neodgovornih koji krše zakone i zato smo donijeli nekolicinu novih zakona i pravila ponašanja koja će sankcionisati sve koji ne budu poštovali državu i zakone i koji ne poštuju radnike”, zaključio je Đokić.

On je najavio da će novi zakon o radu biti usvojen u Narodnoj skupštini do kraja godine, kako je i planirano.

Predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Predrag Zgonjanin rekao je nedavno da će Unija otkazati primjenu stavki Opšteg kolektivnog ugovora ukoliko novi zakon o radu Srpske ne bude usvojen do kraja godine.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender