26. 09. 2021.

Sutra takmičenje o poznavanju saobraćajnih propisa

Takmičenje će biti održano od 10.00 do 12.00 časova, a svi zainteresovani “od sedam do 77 godina” mogu se prijaviti od 9.00 do 10.00 časova, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske, koji organizuje takmičenje.

Najbolji vozači bicikla, koji prođu poligon sa što manje kaznenih bodova i u što kraćem vremenskom roku, dobiće prikladne nagrade. Za osvojeno prvo mjesto nagrada je bicikl, besplatno članstvo u AMS Srpske, svjetloodbojni prsluk i auto-karta.

Kampanja “Evropska nedjelja mobilnosti” održava se od 16. do 22. septembra pod sloganom “Čist vazduh – ti si na potezu!”.

U njoj učestvuje više od dvije hiljade gradova u kojima će se realizovati različite aktivnosti, kako bi se smanjila aerozagađenja koja potiču od automobila, a promoviše se korišćenje alternativnih vidova prevoza, kao što su javni gradski prevoz, pješačenje i vožnja bicikla.

AMS Republike Srpske, Auto-moto društvo “Banjaluka“ i Administrativna služba grada Banjaluka postavili su pokretni poligon na Trgu Krajina, na kojem se obavlja praktična obuka djece predškolskog i uzrasta od pet do devet godina za bezbjedno učešće u saobraćaju.

Na ovom poligonu djeca imaju mogućnost da usvoje osnovna znanja neophodna za bezbjedno učešće u saobraćaju krećući se kao pješaci i biciklisti.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender