“Dan bez automobila”

Kostićeva je podsjetila da Ministarstvo već treću godinu obilježava “Dan bez automobila” različitim aktivnostima, kao što su finansiranje i izgradnja parkinga za bicikle.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da će ovaj grad podržati sve edukativne i ekološke akcije kako bi bila poboljšana bezbjednost saobraćaja, a građani imali svoje šetalište od Trga do Narodnog pozorišta Republike Srpske.

“Mladi u Banjaluci žele da koriste i alternativni prevoz, kao što je vožnja biciklom, ili šetnju, jer je to jedan vid rekreacije”, rekao je Gavranović.

On je dodao da grad ovu akciju podržava iz godine u godinu i poručio da će tako biti i ubuduće.

“Javni prevoz u gradu ćemo ojačati i obnoviti njegov kvalitet”, rekao je Gavranović novinarima na Trgu Republike u Banjaluci.

Direktor Auto-moto saveza Republike Srpske Nikola Manojlović istakao je značaj “Dana bez automobila” i naglasio da će Savez podržati svaku akciju koja je u interesu ekologije.

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Agencija za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto savez Srpske organizovali su danas u Banjaluci promotivnu šetnju od Trga Krajine do Parka Mladena Stojanovića u okviru obilježavanja Međunarodnog dana bez automobila.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender