Divac: Nisam razočaran, to je realan domet

“Bilo je dosta iznenađenja na EP. Crna Gora je podbacila prilično, mi smo podbacili u prethodne dvije utakmice, ali su se naši momci iskupili protiv Italije i time smo ostvarili cilj koji je bio primaran prije odlaska na Evropsko prvenstvo, a to je plasman na Svjetsko prvenstvo. Nisam razočaran igrom naših igrača, to je realan domet. Igrali su dobro i nijasne su odlučivale, tako da su uz malo sreće mogli da budu i u poziciji da se bore za medalje”, rekao je Divac.

Kako gledate na domaću košarku, klubovi se suočavaju sa sve većim problemima?

“Mene mnogo više brinu košarkaški klubovi u unutrašnjosti nego Partizan ili Zvezda. Klubovi kao što su Borac u Čačku, Kraljevo, Užice bile su sredine u kojima je naša košarka imala veliki stub, oslonac i podršku. To se danas polako gasi, a to ne valja”.

Kako teku pripreme za Olimpijske igre?

“Olimpijski komitet funkcioniše dobro. Imamo Zimske olimpijske igre za nekoliko mjeseci u Sočiju. Nismo neka velesila u zimskim sportovima, ali imamo par predstavnika koji će dostojno predstavljati našu zemlju. Sponzorski pul raste svakodnevno, a među njima su i uspješne čačanske firme. Imali smo koktel zahvalnosti za sve naše sponzore koji su željeli da pomognu naš vrhunski sport. Zahvaljujući njima naši sportisti imaće mnogo bolje uslove da se pripreme kao i njihove kolege iz zapadnih zemalja. Ako ulažemo u naše sportiste onda možemo i očekivati rezultate”, zaključio je Divac.

/mozzartsport/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender