26. 09. 2021.

Ražnatovićeva na suđenju Bojoviću

Na suđenje koje će iz bezbjednosnih razloga biti održano u Okružnom zatvoru u Beogradu, pozvana je da svjedoči folk pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović.

Njen dolazak u sud međutim nije izvjestan jer je u četvrtak zbog bolesti izostala sa svog suđenja u Prvom osnovnom sudu.

U junu je Ražnatovićeva zbog neodazivanja pozivu za svjedočenje na suđenju Bojoviću i ostalima kažnjena sa 50.000 dinara.

Ona bi trebalo da svjedoči na okolnosti ubistva Branka Jeftovića Jorge. Bojović, Vladimir Milisavljević Budala, Miloš Simović i Sretko Kalinić u ovom procesu terete se za ubistvo Jorge 2004. i pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka iste godine, kada su poginuli njihovi tjelohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić.

Bojović i Milisavljević su poslije višegodišnjeg bjekstva uhapšeni prošle godine u februaru u Valensiji i od tad su u ekstradicionom pritvoru u Španiji gdje čekaju izručenje Srbiji.

Španske vlasti odobrile su njihovu ekstradiciju, ali nakon što se okonča postupak koji se protiv njih vodi u toj zemlji zbog više krivičnih djela.

Na početku suđenja u oktobru 2010. godine, Kalinić je priznao krivicu za ubistvo Jeftovića i povezao Bojovića sa krivičnim delima koja mu se stavljaju na teret.

Na optuženičkog klupi nalaze se Kalinić i Simović.Prema optužnici tužilaštva za organizovani kriminal, Luka Bojović je u martu 2003. godine nakon ubistva Dušana Spasojevića preuzeo rukovođenje “zemunskim klanom”.

Kako se navodi u optužnici, Bojović je odbjeglim „zemuncima“ pomagao pri skrivanju, obezbjeđivao im novac, lažna dokumenta i mjesta stanovanja, a oni su zauzvrat izvršavali njegove naloge, među kojima je i niz ubistava.

Milisavljević je u odsustvu osuđen na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića, dok je za krivična djela koja je izvršio kao pripadnik „zemunskog klana“ dobio 40 godina zatvora.

Osim ove optužnice, Bojović je pravosnažno osuđen na 15 mjeseci zatvora zbog nedozvoljenog nošenja oružja i falsifikovanih isprava.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender