22. 09. 2021.

Samo Srbi mogu otjerati Srbiju s Kosova

Vulin za današnji Informer kaže i da očekuje da će uskoro biti pronađen ubica litvanskog policajca u blizini Zvečana, ali i počinioci drugih incidenata u pokrajini.

“Da država Srbija ima efektivnu vlast na Kosovu, ja bih vam garantovao da će se ovi slučajevi rešiti… Ovako, možemo samo da se nadamo i, koliko je u našoj moći, pomognemo čitav taj proces”, kaže Vulin.

Siguran je, dodaje, da ne postoji nijedan Srbin na KiM koji nije životno zainteresovan da se otkrije ko stoji iza tog i svih drugih incidenata.

Na pitanje postoje li saznanja da li je ubica litvanskog policajca možda Srbin, Vulin je podsjetio na poruku prvog potpredsjednika vlade Aleksandra Vučića da će se Srbija žestoko obračunati s teroristima i istakao da “nacionalnost nije bitna”.

“Hoćemo ime i prezime, jer ovakvi incidenti najviše ugrožavaju Srbe”, rekao je.

Kad je riječ o opasnosti da, sa približavanjem izbora, nasilja na KiM bude više, Vulin je naveo da ne želi da podgrijava situaciju, “ali ne možete očekivati da se smire tenzije posle ubistva predstavnika međunarodne zajednice”.

On je, ukazujući da su bacanje bombi, tuče i incidenti postali, na žalost, svakodnevica ljudi na sjeveru KiM, istakao da je to “vrlo zabrinjavajuće” i da “mora prestati”.

Prema njegovim rečima, oni koji su to uradili su protivnici života Srba na KiM, a “ovakva zategnuta i opasna situacija nikako ne odgovara Srbima”.

“Samo Srbi mogu ukloniti Srbiju s Kosova. Poručujem im – vaša Srbija je uz vas, nemojte je oterati!”, kazao je Vulin.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender