23. 09. 2021.

Uništene mlade lipe u Lazarevu

Ovim su vandali nastavili da i dalje uništavaju mlade sadnice lipe u ovoj ulici, koje su tu posađene prošle jeseni i proljeća, upravo kao zamjena za uništene.

Administrativna služba grada Banja Luka apeluje na sve građane da – u slučaju kada primjete one koji ovo čine – prijave ih nadležnim organima, kako bi ih primjerno kaznili.

Nažalost, ova ulica nije usamljen primjer u gradu, jer je uništavanje mladih sadnica i komunalne opreme primjetno na mnogim lokacijama. Tako je nedavno i u Ulici knjaza Miloša uništeno nekoliko mladih sadnica lipe. Sve polomljene sadnice biće zamjenjene, a svake godine više od 300 mladih sadnica bude polomljeno ili uništeno, pa ih je potrebno zamijeniti novim.

Mlade sadnice se sade i u slučajevima zamjene oboljelih stabala. Odjeljenje za komunalne, stambene poslove i poslove saobraćaja nastavlja sa održavanjem drveća u gradu, a trenutno se uklanjaju oboljela i suva stabla u Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića.

Kako kažu u ovom Odjeljenju, poslije sječe, u narednim mjesecima će biti uklonjeni i panjevi, a naredne godine će na tim mjestima biti posađene mlade sadnice.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender