26. 09. 2021.

Uskoro novi most u Zalužanima

Javno preduzeće “Putevi RS” već je izdalo nalog preduzeću “MG Mind” iz Mrkonjić Grada da počne s pripremnim radovima na izgradnji novog mosta.

Upravo “MG Mind” je preduzeće koje je izabrano za najpovoljnijeg izvođača radova na novom mostu, čija je ugovorena vrijednost 514.148 maraka, a rok za izgradnju 90 dana.

U JP “Putevi RS”, koje je investitor izgradnje, kažu kako će se izgrdanja odvijati u dvije faze, od kojih će prva trajati cijelu zimu, a obuhvata izradu sedam armiranobetonskih nosača, koji će početkom sljedeće građevinske sezone biti montirani na lokaciju novog mosta, sa čime će početi i druga faza.

“Projektom je predviđeno da novi most bude ukupne širine devet metara, sa dvije saobraćajne trake od po 3,30 metara širine, dvije pješake staze od po jedan metar, a dužina će biti 19 metara”, kazala je Natalija Kostrešević, portparol “Puteva RS”.

Ona dodaje kako će tokom izvođenja radova saobraćaj biti obustavljen, te da će vozači i građani biti blagovremeno obaviješteni o alternativnim pravcima.

Milana Popovića, mještanina Zalužana, vijest o izgradnji novog mosta je obradovala.

“Most je previše uzak, a na njemu se nalaze i brojna oštećenja. Dovoljno je da jedan autobus ili kamion krenu da prelaze pa da se odmah iza napravi kolona vozila”, kazao je on i dodao kako se nada da će od proljeća naredne godine sve postati prošlost.

Table uklonjene

Govoreći o tablama koje su prije nekoliko dana postavljene u neposrednoj blizini mosta, a na kojima je pisalo kako je saobraćaj preko mosta obustavljen, u “Putevima RS” kažu da su uklonjene.

“Table su uklonjene kako ne bi zbunjivale vozače, a biće vraćene početkom druge faze radova”, ističu u ovom preduzeću.

/Nezavisne novine/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender