28. 09. 2021.

Završena obuka za popisivače i instruktore

Malinić je rekao da se više od 100 kandidata za popisivače nije odazvalo na obuku, zbog čega će biti održana dopunska obuka za kandidate koji će popuniti njihova mjesta prema ranije objavljenoj konačnoj listi bodova.

“Kandidati koji popunjavaju mjesta onih koji se nisu odazvali na obuku moraju proći minimum obuke koji je potreban da bi mogli raditi. Pokušavamo nešto da skratimo, s tim da to ne utiče na kvalitet obučenosti budućih popisivača“, rekao je Malinić.

On je naveo da su razlozi odustajanja od obuke bili ispitni rokovi, jer je uglavnom riječ o studentima koji ovih dana imaju ispitne rokove i nisu mogli da slušaju obuku zbog svojih obaveza na fakultetu.

Malinić je rekao da je testiranje kandidata za instruktore i popisivače obavljeno odmah nakon obuke, a da će, nakon što se obavi obuka za popisivače u dopunskom terminu, biti izvršeno raspoređivanje popisivača po popisnim krugovima i zaduživanje popisnog materijala.

Prema Malinićevim riječima, za popisne potrebe grada Banjaluka potrebno je da bude aktivno 105 instruktora, te 837 popisivača svih nacionalnih struktura.

Za potrebe popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH u oktobru biće angažovano 18.879 popisivača i 2.464 opštinskih/gradskih instruktora, a biće obučeno i dodatnih 20 odsto od ovog broja, koji će biti angažovani u slučaju odustajanja nekog od izabranih kandidata.

Nakon 22 godine popis stanovništva u BiH počeće 1. oktobra.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender