Dragan Đilas nije više gradonačelnik Beograda!

Nepovjerenje lideru Demokratske stranke na mjestu gradonačelnika Beograda iskazalo je tajnim glasanjem 60 odbornika Skupštine grada.

Ta tačka je stavljena na dnevni red sa 57 glasova za.

Skupstina-Beograda1

Dragan Ðilas izjavio je da je njegova smjena politički odgovor koji pokazuje da zemlja “polako klizi u diktaturu i jednopartijski sistem”, te da nema veze sa rezultatima koje je aktuelna gradska vlast postigla.

– Jasno je da moja smena nema veze sa onim što smo uradili u ovih pet godina, to je politički odgovor na ono što sam govorio u proteklom periodu, a to je da zemlja polako klizi u diktaturu i jednopartijski sistem – rekao je Ðilas novinarima u gradskom parlamentu.

Navodeći da ne želi da izgovara teške reči, Ðilas je rekao da je ponosan na tim koji je vodio Beograd i na ono što je urađeno, i zahvalio je Beograđanima na podršci.

Ðilas je istakao i da će se, kad god budu raspisani izbori za prvog čoveka grada, ponovo na njima kandidovati.

On je rekao i da veruje da će Beograd na izborima, kad god budu bili raspisani, a on ih očekuje na proleće, pokazati da je put kojim je gradska vlast vodila glavni grad zdrav i ispravan put.

Skupstina-Beograda11

ZA IZBOR NOVOG GRADONAČELNIKA ROK 30 DANA ILI PRIVREMENA UPRAVA!

Zajedno sa izglasavanjem nepovjerenja gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu, sa njim je pala i gradska vlada, a za izbor novog gradonačelnika aktuelni saziv ima 30 dana.

Ukoliko u tom roku ne bude sazvana nova sjednica gradskog parlamenta i ne bude izabran novi gradonačelnik, uvodi se privremena uprava, koju imenuje vlada, to jest privremeno vijeće od pet članova koje upravlja gradom.

To vijeće funkciju obavlja dva mjeseca, a nakon toga se raspisuju izbori. Za izbor predsjednika Skupštine Beograda ne postoje rokovi.

Izvor: Telegraf

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender