Hapšenja zbog 1,3 tone kokaina

Francuska policija je navela da je moguće da će biti još hapšenja u vezi sa ovim slučajem.

Venecuela je u nedjelju saopštila da su uhapšena tri člana njihove službe bezbjednosti, a potom je i Francuska objavila da je u toj zemlji uhapšeno šest osoba.

Ulična vrednost zaplenjene droge procenjuje se na 200 miliona evra.

Francuska policija je navela da niko od šestoro privedenih u Francuskoj nije državljanin te zemlje, kao ni zaposleni u “Er Fransu”, prenela je agencija AFP.
U Vencueli su uhapšena dva pripadnika Nacionalne garde i prvi poručnik jedinice za suzbijanje narkotika Bolivarske Nacionalne garde.

I Venecuelanski ministar unutrašnjih poslova Miguel Rodrigues je izjavio da se očekuju nova hapšenja, dok je iz venecuelanskog tužilaštva navedeno da su uhapšeni vodnik prve klase, vodnik druge klase i poručnik prve klase koji su osumnjičeni za “počinjene zločine protiv zakona Venecuele”, kao i da je u Parizu privedeno šest osoba, od kojih su troje Italijani i tri britanska državljanina, dodaje Rojters.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Manuel Vals procjenjuje da je pošiljka kokaina imala vrijednost od 50 miliona evra, dok su policijski i sudski izvori naveli da je ulična vrijednost droge može biti i do 200 miliona evra.

Ministar je naveo da je 1,3 tone čistog kokaina, upakovano u 30 kofera, pronađeno u teretnom dijelu aviona kompanije “Er Frans” i da je droga zaplijenjena 11. septembra u avionu koji je krenuo iz prestonice Venecuele.

AFP navodi da je to rekordna zaplijena droge na području Pariza i navodi riječi ministra da sakrivena droga nije bila povezani ni sa jednim od putnika na tom letu.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender