30. 11. 2021.

Ivković presjekao: Više nisam selektor Srbije!

Ovu odluku iskusni trener rekao je pred velikim brojem predstavnika medija u Beogradu na prvoj konferenciji po povratku sa Evropskog prvenstva u Sloveniji, na kom je Srbija osvojila sedmo mjesto.

– Nemamo ugovor, a dogovor sam ispunio! Rekao sam da ću biti selektor do kraja Evropskog prvenstva.

– Došlo je vreme da neko mlađi preuzme selekciju. Obavili smo posao, a ekipi želim uspeh na Svetskom prvenstvu u Španiji. Bio sam volonter i neću zažaliti. Pošto sam čuo razne priče, moram samo da kažem da sam svim srcem i pun zadovoljstva radio i reći ću vam: odbio sam nekoliko ponuda. Jedna je bila na dvogodišnjem nivou vredna tri miliona evra.

– Od košarke sam dobio mnogo, ali porodica Ivković nije dobila nijedan jedini kvadratni metar. Imamo mnogo mladih i talentovanih trenera i ako me neko bude pitao, imaću kvalitetne predloge.

– Možda sam napravio grešku što sam prihvatio da ovako odgovoran posao radim volonterski. Ovo kažem da bih pomogao KSS jer, da se razumemo, u ovom poslu nema timske odgovornosti.

– Selektor je odgovoran. Shodno tome, mogu da razmišljam i na ovaj način. Kažem, možda sam pogrešio ne zbog sebe, već zbog budućeg kandidata – rekao je Ivković i još jednom podvukao da će pomoći, ali ne predlogom za novog selektora, već u ispravljanju i pravljenju novih normativnih aktova saveza.

ivkovic

Jedan od najboljih srpskih trenera po drugi put je preuzeo nacionalnu selekciju 2008. godine na četiri godine. Od tada je reprezentacija osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2009. godinu, a godinu dana kasnije se sa Svjetskog prvenstva u Turskoj vratila sa četvrtim mestom.

Duda je ukupno, sa angažmanom od 1988. do 1996. na klupi SFRJ, SR Jugoslavije i Srbije osvojio šest medalja. Prethodno, tokom izuzetno uspješne karijere Ivković je kao selektor Jugoslavije osvojio tri titule prvaka Evrope (1989, 1991, 1995), titulu prvaka sveta (1990) i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine.

Izvor: Telegraf

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender