23. 09. 2021.

“Nikolić nije pozvan na Kosovo”

Služba za saradnju s medijima predsjednika Srbije je to navela povodom izjave Arbera Vlahijua, šefa kabineta predsjedsednice Kosova Atifete Jahjage, koji je rekao da je ona pozvala Nikolića da učestvuje na tom samitu.

Sve i da je poziv od Jahjage stigao, “još nije pravi trenutak za takav susret na Kosovu”, rečeno je listu “Danas” u Nikolićevoj Službi za saradnju s medijima.

Portparol i šef kabineta kosovske predsjednice Arber Vlahiju rekao je za jučerašnje izdanje beogradskog dnevnika da vjeruje da će jedan od sljedećih sastanaka Jahjage i Nikolića biti na Kosovu, gdje se organizuje naredni Samit predsjednika zemalja regiona.

“Jahjaga, kao domaćin ovog šestog po redu samita, koji će se održati iduće godine, uputila je javni poziv Nikoliću za učešće”, rekao je Vlahiju.

On je podsjetio da su se Jahjaga i Nikolić do sada sastali više puta, od februara ove godine kada je održan prvi direktni sastanak u Briselu, uz posredovanje visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, kao i da je to nastavljeno i kroz ostale forume i samite, bilo regionalne ili međunarodne, poput regionalnog samita na Brdu kod Kranja.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender